Kamerplantjes | PLNT, Antwerpen

Deze hemelbestormers brengen ons de nieuwste producten en duurzame alternatieven en verrassen ons met ongekende smaken.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Het ziet er niet zo idyllisch uit als een groene weide, maar de ‘indoor urban vertical farm’ van PLNT belooft een stuk duurzamer en ecologischer te zijn. Die moderne boerderij gebruikt 95 procent minder water dan de conventionele landbouw en uitsluitend groene energie. Nog een voordeel: het assortiment kraakverse bladgroenten en kruiden is het hele jaar door, ook in de winter, beschikbaar. Basilicum uit plaatselijke teelt in januari? Geen probleem.

Advertentie
Advertentie
Het assortiment kraakverse bladgroenten en kruiden is het hele jaar door, ook in de winter, beschikbaar.
©Erik Bogaerts

Via moderne technologie is alles onder controle: temperatuur, aantal uren licht, vochtigheid en airflow – zodat elke oogst optimaal is. De producten worden geoogst, verpakt en thuisgeleverd op dezelfde dag, rechtstreeks van de vertical farm naar particulieren en restaurants.

Door het traject via veiling en winkel over te slaan, krijg je een verser product op je bord dat veel langer houdbaar is. Nooit meer verpieterde salade uit de supermarkt in plastic zakjes op de bodem van je koelkast.

Advertentie
Advertentie

PLNT

Spitsenstraat 30/x1, 2030 Antwerpen, België

PLNT
| Thuislevering | Voorlopig alleen in de regio Antwerpen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer