Klare wijn | L’Odyssée des Arômes, Grez-Doiceau

Deze hemelbestormers brengen ons de nieuwste producten en duurzame alternatieven en verrassen ons met ongekende smaken.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Laurent Mélotte was de allereerste die in ons land rechtstreeks biologische en natuurlijke wijnen invoerde, en hij staat erom bekend dat hij een neus heeft voor zeldzame flessen en wijnmakers die geavanceerd werken.

Advertentie
Advertentie

Vandaag is de groothandelaar synoniem met natuurlijke wijn. Hij ontdekte de grootste wijnmakers in het genre. Het neemt niet weg dat hij ook veel weet van andere dan natuurlijke wijnen zonder sulfieten. Om te beginnen houdt Laurent van de makers van zijn favoriete wijnen. Het gaat om wijnen die misschien wel wat gebreken hebben als we moeten oordelen volgens de normen van het vak, maar bovenal zijn het wijnen die je in vervoering brengen. Het portfolio van zijn bedrijf, l’Odyssée des Arômes, bulkt van de legendarische namen, zoals Pierre Overnoy of Jean-François Ganevat in de Jura, en ook Mark Angéli in de Loire, de familie Mosse en Georges Descombes.

Op vrijdag en tijdens het weekend organiseert Mélotte met de hulp van een paar vrienden gezellige proeverijen in zijn voormalige feestzaal die hij meer dan twintig jaar geleden kocht: de Guet-à-Pintes. Een heel warme en familiale plek. Allen daarheen.

Advertentie
Advertentie

L’Odyssée des Arômes

Rue Constant Wauters 2, 1390 Grez-Doiceau, België

L’Odyssée des Arômes
| Openingstijden | Op vrijdag en zaterdag, en volgens afspraak.
| Meer info | facebook.com/laboutiquedelodyssee

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer