La Boulangerie Callier | Ukkel

Al eeuwen is brood de oerbasis van ons voedsel. We hadden honderden topbakkers kunnen noemen, maar dit zijn de plekken waar wij dit weekend gaan aanschuiven.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Quentin Callier komt uit een Bretonse familie van (banket)bakkers. Hij volgde zijn opleiding in Parijs aan de Lenôtre-school en werd ontdekt in Villa Lorraine**, waar hij chef-patisserie was vóór hij in 2016 zijn eigen bakkerij-atelier oprichtte.

Advertentie

Callier is een vakman uit de grote Franse traditie van banketbakkers. In zijn creaties gaan elegantie en verwennerij hand in hand. Zodra je de bakkerij binnenstapt, springen de knapperige koffiekoeken in het oog: chocoladebroodjes, rozijnenkoeken, appelflappen en op zondag een hartig aanbod met bladerdeeg en onweerstaanbare stokbroden met spekjes. Een ware lekkernij, net zoals zijn kouign-amann: een Bretonse cake – een knipoog naar de roots van de maestro.

De meeste broden zijn zuurdesembroden. De tourte de meule of molensteentaart mag je niet missen: een brood, gemaakt van ongeraffineerde bloem dat goed samengaat met gezouten boter, oesters en zalm.

Bij de gebakjes vind je alle traditionele Franse klassiekers, van de millefeuille tot de baba au rhum, en niet te vergeten de Paris-Brest of merveilleux.

Advertentie
Advertentie

Voor zijn taarten werkt Callier alleen met seizoensfruit. En nog een laatste tip: zijn gekaramelliseerde en geroosterde amandelen en walnoten! Geen wonder dat er hier op zondagochtend altijd een lange rij staat.

La Boulangerie Callier

Waterloosesteenweg 1251A, 1180 Ukkel, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer