Lam van de goden | Sapori D’Abruzzo, Genk

Even genoeg van de oer-Vlaamse kost en de streekspecialiteiten? Met deze delicatessen tover je zelfs in de somberste herfstmaanden zon en kleur op je bord.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

De Abruzzen is een wonderlijk mooie streek in Centraal-Italië, ten oosten van Rome. Daar heeft Genkenaar Roberto de Amicis zijn tweede thuis, met veel familie, vrienden en kennissen.

Advertentie

De Amicis werkte als stukadoor, maar na een opleiding in de hotelschool van Hasselt begon hij een speciaalzaak met geïmporteerde delicatessen uit zijn vaderland: olijfolie, pasta, kazen en charcuterie, maar ook hét vlees dat in Genk en omstreken niet kan ontbreken op eender welk feestje: arrosticini. Gemarineerd lamsvlees dat in blokjes van 1 bij 1 cm wordt gesneden en vervolgens aan houten spiesjes geregen.

Arrosticini zijn een delicatesse in de Abruzzen, waar ze op houtskool gegaard worden. Na het roosteren werk je ze nog even af met zout en pikante olie en dan is het heerlijk smullen.

Advertentie
Advertentie

Sapori D’Abruzzo

Pepermuntstraat 8, 3600 Genk, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer