Mains Sourdough Bakery | Ukkel

Al eeuwen is brood de oerbasis van ons voedsel. We hadden honderden topbakkers kunnen noemen, maar dit zijn de plekken waar wij dit weekend gaan aanschuiven.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Dit is een bakkerij zoals je er nu wel meer ziet in Amerikaanse, Engelse of Scandinavische steden: een ‘Café & Bageri’, waar mensen in een ‘open bakkerij’ werken om de ambachtelijke methodes te tonen. De Scandinavische inspiratie wordt bevestigd door de supersappige kardemom- of kaneelbroodjes, klassieke Scandinavische gebakjes.

Advertentie
De broden zijn licht verteerbaar en lang houdbaar, zoals de unieke broden met miso en zwarte sesam, of met citroen en maanzaad.
©RV

Zacht en sappig zijn adjectieven die perfect bij deze zaak passen, zowel voor de taarten als de broden, die allemaal gemaakt zijn van natuurlijke zuurdesem en oude tarwebloem, zonder additieven. De broden zijn licht verteerbaar en lang houdbaar, zoals de unieke broden met miso en zwarte sesam, of met citroen en maanzaad. Ook zeer de moeite is het stokbrood, meer rustiek van textuur.

Naast deze bereidingen wordt de koffie hier met bijzonder veel zorg gezet. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat de eigenares, Senina Cojocari, ook de koffiebar Wide Awake oprichtte op de Vlaamsesteenweg in Brussel. Allemaal met een sympathiek bohemien sausje. Een paar stoelen op het voetpad, en je waant je zo in Brooklyn of Shoreditch.

Mains Sourdough Bakery

Waterloosesteenweg 887, 1180 Ukkel, België
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer