Mon Bouillon | Sint-Gillis

Deze hemelbestormers brengen ons de nieuwste producten en duurzame alternatieven en verrassen ons met ongekende smaken.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Toen ze na haar zwangerschap met vermoeidheid kampte, verlangde Antoinette Godin naar de bouillons die ze vroeger samen met haar grootmoeder maakte: ouderwetse runder- of groentebouillons, rijk aan eiwitten en arm aan calorieën, om iemand weer op de been te brengen.

Advertentie
Advertentie

Ze schrok ervan hoe de hedendaagse Belgische keuken omgaat met wat nochtans een cruciaal product is. ‘Bouillon is niet moeilijk om te maken, maar het vergt wat tijd. Nu is bouillon vervangen door blokjes of industriële producten, die helemaal niet meer op een echte bouillon lijken.’ Ze zegt dat in landen als het Verenigd Koninkrijk of Australië bouillon nog altijd een van de belangrijkste basisbestanddelen is. In die landen zijn er zelfs heuse bouillonbars.

Het assortiment is nu uitgebreid met een bouillon ‘Végé, shitake, ginger’ en ook een ‘New Beef’.
©rv

Het werd haar doel om een goede bouillon te produceren, op een ethische en duurzame manier. Ze begon ermee in volle coronatijd in 2020, alleen in haar keuken. De eerste bouillons liet Godin urenlang sudderen om zoveel mogelijk voedingsstoffen naar boven te halen en ze liet familie en vrienden proeven. De feedback moedigde haar aan en in 2022 opende ze haar atelier met een eerste bouillon, ‘Kurkuma, kip’. Haar klanten waren in het begin de mensen die haar steunden, dan vrienden van vrienden, mensen uit de buurt en uiteindelijk ook restauranthouders. Leveringen gebeuren met de bakfiets. Het assortiment is nu uitgebreid met een bouillon ‘Végé, shitake, ginger’ en ook een ‘New Beef’.

Advertentie
Advertentie

‘Het assortiment zal blijven groeien: ik ben Thaise, Vietnamese, Mexicaanse en halalbouillons aan het testen’, zegt de onderneemster. Haar zaak breidt snel uit, nu ook biowinkels haar gevonden hebben, net als een toenemend aantal particulieren.

Mon Bouillon

Gustave Defnetstraat 1, 1060 Sint-Gillis, België

Mon Bouillon
| Antoinette Godin verwelkomt je in haar atelier van 11 tot 18.30 uur. Je kunt er bouillon kopen en alle mogelijke vragen stellen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer