Njam jam | Jam Jam Konfituur van het Landhuys, Brugge

Waarom avocado’s laten overvliegen als je ziet wat er allemaal voor moois uit de grond schiet in eigen land? Van asperges tot walnoten en het sappigste fruit uit de kustpolder.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Danny De Winter komt uit een familie van tuiniers en had als pagadder al een eigen moestuin. Samen met zijn vrouw Katrien Maes runde hij jarenlang een groente- en fruitwinkel in hartje Brugge, waar ze de overschotten tot meer dan 150 confituursoorten verwerkten.

Advertentie
Advertentie

De winkel werd overgelaten, en het koppel renoveerde een indrukwekkend landhuis in Ruddervoorde, waar ze nu wonen – tussen ezels, geiten en ganzen – en eigenhandig confituur maken van fruit, bloemen en kruiden die vooral uit hun eigen tuin komen.

Het aanbod is gigantisch, met originele varianten zoals ‘aardbei-champagne’, ‘perzik met citroenverbena’ of ‘witte chocolade-ananas-passie’.

Advertentie
Advertentie

Het volledige gamma is ook verkrijgbaar zonder toegevoegde suikers.

Jam Jam Konfituur

Smedenstraat 41, 8000 Brugge, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer