Pizzabol

Deze hemelbestormers brengen ons de nieuwste producten en duurzame alternatieven en verrassen ons met ongekende smaken.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Zelf pizzadeeg maken, kneden en enkele uren laten rijzen is één optie. Een droevig stukje karton met vettige topping door een koerier laten leveren, is meestal een realistischer plan. Pizzalover Jonas Van Eyck wil met zijn start-up de perfecte tussenoplossing bieden: hij levert bollen diepgevroren pizzadeeg die je alleen maar moet uitrollen, beleggen met een verse topping naar keuze, en afbakken in een gewone oven. Perfectie.

Advertentie

Van Eyck trok naar Napels om er de kneepjes van het vak te leren en ontwikkelde een pizzabodem zoals het hoort: met tarwe, gist, zout, olie – en verder geen rotzooi.

Jonas Van Eyck levert bollen diepgevroren pizzadeeg die je alleen maar moet uitrollen, beleggen met een verse topping naar keuze, en afbakken in een gewone oven.
©rv

Beginnen deed hij met zijn bedrijf in Leuven, maar al snel breidde hij uit naar heel ons land. Wat begon als een hobbyproject is in no time een succesvol merk geworden. Of hoe een bedrijfsplan uitrollen soms even vlot gaat als een pizzadeeg.

Pizzabol
| Je kunt de pizzabollen online bestellen en thuis laten leveren in heel België (op vele plekken zelfs met fietskoerier). In enkele steden zijn er ook afhaalpunten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer