Powerplants | De Kruiderie, Beernem

Waarom avocado’s laten overvliegen als je ziet wat er allemaal voor moois uit de grond schiet in eigen land? Van asperges tot walnoten en het sappigste fruit uit de kustpolder.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Eetbare bloemen, verse en gedroogde kruiden, olie, azijn, siroop, of ambachtelijk gebrouwen bier en gin met citroenverbena of dropplant uit eigen tuin: welkom in De Kruiderie, een afdeling van het Brugse maatwerkbedrijf Footstep, dat mensen tewerkstelt die moeilijk hun plaats vinden in het reguliere arbeidscircuit.

Advertentie

In het landschapspark Bulskampveld worden de streekgebonden planten en kruiden mee met de seizoenen biologisch gekweekt. Op aanvraag worden specifieke soorten aangeplant.

De Kruiderie is een walhalla voor particulieren die hun eigen kruidentuin willen uitbouwen, maar er is ook een pluktuin waar onder anderen chef-kok Niek Ducheyne kind aan huis is voor zijn finediningcatering. Voorts kun je er terecht voor workshops over kruiden en culinaire wildpluk.

www.dekruiderie.be
De webshop levert in heel België.

Advertentie
Advertentie

De Kruiderie, Bulscampveld, Beernem, België

Bulscampveld 12, 8730 Beernem, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer