Saint Octave | Brussel

Boter-kaas-en-eieren is een kinderspelletje dat wij ernstig nemen. Want al die koeien, schapen, geiten, kippen en – jawel – buffels op Belgische bodem brengen goud voort.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

De eerste Cheese & Charcuterie Saint Octave werd in 2016 geopend door Octave Laloux, kleinzoon van een beroemde slager in Saint-Hubert. De jonge ondernemer vestigde zich in het hart van de Marollen in Brussel, met de ambitie om dat soort buurtwinkel in ere te herstellen. Een lokale, ouderwetse kaaswinkel die lokale charcuterie en boerenkazen combineert: het was een gok en werd een hit. Vandaag heeft dit huis niet minder dan vijf vestigingen in de hoofdstad.

Advertentie
Een lokale, ouderwetse kaaswinkel die lokale charcuterie en boerenkazen combineert: het was een gok en werd een hit.

Je vindt er alleen maar het beste, zoals ham van Eddy Buchet, kaas van Michèle en Daniel Cloodts van kaas­makerij Gros-Chêne, maar ook herve van rauwe melk uit kaasmakerij Vieux Moulin of camembert van rauwe melk van Patrick Mercier, époisses van Alain en Caroline Bartkowiez van kaasmakerij Marronniers of reblochon van Joseph Paccard, een bekende kaasmaker uit de Haute-Savoie. Met de winter voor de deur: hier vind je ook een paar interessante suggesties voor raclette.

Saint Octave
| Hoogstraat 254, 1000 Brussel
| Alsembergsesteenweg 54, 1060 Sint-Gillis
| Waterloosesteenweg 1241, 1180 Ukkel
| Alphonse Asselbergsstraat 2, 1180 Ukkel
| Jean Volderslaan 23, 1060 Sint-Gillis

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer