Slakkengang | Escargotière de Warnant, Anhée

Minder, maar beter. Dat is tegenwoordig voor zowel carnivoren als pescotariërs het motto. Als het over vlees, vis en zeevruchten gaat, is alleen het allerbeste goed genoeg.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Toen Éric Frolli in 1988 begon met het kweken van slakken in de prachtige vallei van de Molignée was er nog geen enkele professionele slakkenkweker in België. Vandaag kweekt hij 65.000 segrijnslakken (‘gros gris’) per jaar in de open lucht. Hij voedt ze met Belgisch plantaardig meel zonder ggo’s.

Advertentie
Advertentie

Je kunt de kwekerij bezoeken van april tot eind november, maar de producten van de kwekerij zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Er gaat niets boven in court-bouillon gegaarde slakken, maar ontdek ook eens de ‘perles de gris’, oftewel slakkeneieren.

Advertentie
Advertentie

Er zijn een winkel en toeristische rondleidingen ter plekke.
Een lijst met verkooppunten in Brussel en Wallonië vind je op de website.

Escargotière de Warnant

Rue de la Gare 1, 5537 Anhée, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer