Snoep goed | Confiserie Temmerman

Hun liefde voor de stiel zit in het DNA, de geheime receptuur wordt van generatie op generatie doorgegeven. Deze zaken zijn stukjes erfgoed om te koesteren.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Zachte beertjes, poepkes, zure tuutjes of colaflesjes: het is heerlijk snoepgoed dat in ons collectief geheugen zit. Confiserie Temmerman heeft een assortiment van 140 snoepsoorten, waarvan ze het gros zelf artisanaal produceren, met plantaardige acaciagom in plaats van dierlijke gelatine. Volgend jaar bestaat de bollenwinkel 120 jaar, en vandaag is de vijfde generatie aan de slag: François Temmerman leidt de zaak, zijn zus Laurence staat nog af en toe achter de comptoir.

Advertentie
Volgend jaar bestaat de bollenwinkel 120 jaar.
©rv

Het recept van de peperkoek met honing dateert uit 1904, maar innovatie is hier geen vies woord. Er zijn winkels in Gent en Aalst, en nog dit najaar komt er ook een in het Zuid-Franse Villeneuve-sur-Lot, mogelijk een eerste stap in de internationale uitbreiding. Online in de snoeppotten graaien kan ook.

Confiserie Temmerman
| Kraanlei 79, 9000 Gent
| Molenstraat 45, 9300 Aalst

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer