Super-Felix | Helios, Berchem

Hun liefde voor de stiel zit in het DNA, de geheime receptuur wordt van generatie op generatie doorgegeven. Deze zaken zijn stukjes erfgoed om te koesteren.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Je zou kunnen denken dat dit een ouderwets-gezellige snoepwinkel is. Of een goed adres voor ambachtelijke thee en chocolade. Toch geven het onmiskenbare aroma in de lucht en de stoere Probat-brander vooraan in de winkel aan dat het hier vooral om koffie draait. Dat is al sinds 1925 het geval, toen de eerste eigenaar Jean Drieskens hier bonen brandde.

Advertentie
Het onmiskenbare aroma in de lucht en de stoere Probat-brander vooraan in de winkel geven aan dat het hier vooral om koffie draait.
©rv

Tegenwoordig voeren de zaakvoerders Juliette Mosca en Feliciano de Luca meer dan vijftien soorten koffie in, van Mexicaanse tot Keniaanse bonen. Die branden ze zelf tot een eigen assortiment. De klassieker is de espressoblend Felix, al heeft eigenaar de Luca ondertussen ook een nog sterkere Super-Felix bedacht.

Helios

Statiestraat 13, 2600 Antwerpen, België
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer