Taartenslag-de-luxe | Sarah Renson, Leuven

Dat we een land van snoepers zijn, dat is zeker. We serveren je met veel plezier tienduizend calorieën aan inspiratie, voor de volgende sugar high.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

De citroentaarten en de cheesecake met speculaas en frambozencoulis, waarmee het in de zomer van 2020 in een voormalige slagerij zonder toonbank allemaal begon voor Sarah Renson, verkoopt ze nog altijd. Maar ondertussen is het atelier waarin Renson in haar eentje taarten bakte, uitgegroeid tot een merk met twee vestigingen en acht personeelsleden: het gaat hard voor de patissier die het vak leerde bij The Jane**, Hof van Cleve*** en Joost Arijs.

Advertentie
Sarah Renson leerde het vak bij The Jane, Hof van Cleve en Joost Arijs. Met haar eigen merk gaat ze voor klassieke associaties, van een taartje met peer en frangipane tot chocolade met gezouten karamel.
©Alexander D'Hiet

In tegenstelling tot wat je met zo’n cv zou verwachten, houdt Renson haar creaties eerder eenvoudig. Ze maakt geen ingewikkelde constructies met tonka of yuzu, maar werkt rond klassieke associaties, van een taartje met peer en frangipane tot chocolade met gezouten karamel.

Toch zit er heel veel finesse in die schijnbaar eenvoudige patisserie: dit zijn taarten en koekjes die zowel scoren op smaak als op textuur. In het atelier aan de Tiensesteenweg kunnen liefhebbers een blik werpen op het maakproces.

Advertentie
Advertentie

Sarah Renson
| Tiensesteenweg 158 (atelier) en Pensstraat 4 (shop), 3000 Leuven

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer