Toast kannibaal | Slagerij Vincent, Genk

Hun liefde voor de stiel zit in het DNA, de geheime receptuur wordt van generatie op generatie doorgegeven. Deze zaken zijn stukjes erfgoed om te koesteren.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Een bezoek aan de Vennestraat in Genk voelt vaak als een citytrip naar een zonnige, zuiderse stad. Naast de terrasjes, de Italiaanse restaurants en de exotische winkeltjes ligt ook ‘destination-slager’ Vincent. Al sinds 1938 wordt hier vlees en charcuterie verkocht van de hoogste kwaliteit. Vandaag staat de derde generatie aan het roer en nog steeds wordt alles in eigen atelier bereid.

Advertentie

Als je hun bestseller wil proeven, bestel dan een potje preparé (‘kannibaal’), smeer het op een verse pistolet, voeg enkele plakjes augurk toe en hoor de engeltjes zingen.

Hoofdslager ‘Vena’ legt uit waarom hun preparé zo lekker is: ‘Het is een volledig ambachtelijk product. We gebruiken geen afsnijdsels van rundvlees, maar uitsluitend mooi opgekuiste platte bil. Daarbij komt huisgemaakte mayonaise, peper, zout en Engelse saus. Er wordt wekelijks bijna een halve ton van verkocht.’

Slagerij Vincent

Vennestraat 134, 3600 Genk, België
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer