Uit goede grond | La Buena Tierra, Zelem

Even genoeg van de oer-Vlaamse kost en de streekspecialiteiten? Met deze delicatessen tover je zelfs in de somberste herfstmaanden zon en kleur op je bord.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

La Buena Tierra (voor verrukkelijk eten) en La Buena Vida (voor topwijnen) werden in 2004 opgericht door de ex-advocaat Wim Vanleuven en zijn vrouw Maria Jané. Geholpen door haar moeder speurt de Catalaanse wijnmakersdochter in haar thuisland naar de allerbeste producten, en haalt ze die naar België. Rond 2010, toen de moleculaire keuken hoogtij vierde, werd zowat de hele Belgische topgastronomie klant bij haar en dat is nog steeds zo.

Advertentie

Vandaag staat de artisanale terroirkeuken weer centraal en laat dat nu net de grote sterkte van La Buena Tierra zijn. De olijven en olijfolie die je hier koopt, zouden de beste ter wereld zijn.

Je vindt hier ook het onovertroffen ‘coca de cristal’-brood, waarvan er amper twee producenten zijn. Voorts anchoa, ventresca van tonijn en andere topconserven. De basis voor de allerbeste tapas, met andere woorden.

Advertentie
Advertentie

Er is ook een webshop, en op de site vind je een lijst met delicatessenwinkels in Brussel en Vlaanderen die hun producten verkopen.

La buena Tierra, Sint-Jansbergstraat, Halen, België

Sint-Jansbergstraat 8, 3545 Halen, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer