Vader, zoon en de heilige gist | Heilig Hart Brouwerij, Wetteren

Deze hemelbestormers brengen ons de nieuwste producten en duurzame alternatieven en verrassen ons met ongekende smaken.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Leegstaande kerken worden in ons land omgetoverd tot fitnesscentra, restaurants, klimzalen of kunstgaleries. Maar Hans Dusselier, verdeler van natuurlijke wijnen en sake, had nog een ander inventief idee: in 2016 kocht hij de kerk van het Oost-Vlaamse dorp Kwatrecht en installeerde er boven het altaar een indrukwekkende brouwinstallatie. In deze microbrouwerij annex bar brouwt hij samen met zijn zoon Victor uiterst eigenzinnige bieren.

Advertentie
Advertentie

Dat geschiedt in de naam van de vader, de zoon en de heilige gist. De vader staat voor klassieke stijlen zoals saison, dubbel en tripel. De zoon verwijst naar experimentele brouwsels en aan de heilige gist ontspruiten bieren die in het koelschip van de kerk spontaan vergisten.

In deze microbrouwerij annex bar brouwt Hans Dusselier samen met zijn zoon Victor uiterst eigenzinnige bieren.
©Stefaan Temmerman

Heel bijzonder zijn de originele bier-wijnhybrides, die rijpen op amforen. ‘We gebruiken alleen biologische ingrediënten, met respect voor biodiversiteit zonder additieven’, vertelt Dusselier. ‘Sommige bieren smaken elk jaar een beetje anders, omdat de most die we gebruiken anders is en ook omdat we aan de recepten blijven schaven.’

Advertentie
Advertentie

De kerk trekt bierpelgrims uit binnen- en buitenland. En ook heel wat chefs komen ter kerke. Willem Hiele* serveert de Custodia bij zijn signature dish, de bisque van noordzeegarnalen.

Heilig Hart Brouwerij

Brusselsesteenweg 85 A, 9230 Wetteren, België

Heilig Hart Brouwerij
| Er is een webshop, de bieren zijn ook verkrijgbaar bij Dranken Geers in Oostakker en Mi-Orge Mi-Houblon in Aarlen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer