Van worst tot terrine | Magerotte, Nassogne

Minder, maar beter. Dat is tegenwoordig voor zowel carnivoren als pescotariërs het motto. Als het over vlees, vis en zeevruchten gaat, is alleen het allerbeste goed genoeg.

In Nassogne had slagerij Magerotte al in de jaren 1970 een geweldige reputatie. Ze werd voor de oorlog opgericht door een familie van boeren. André en François Magerotte, de zonen die slagers werden, zorgden ervoor dat de band met de grond en de Ardense traditie behouden bleef.

De twee broers waren echte pioniers en begonnen met een varkensboerderij met vrije uitloop (Le Porc des Prairies d’Ardenne) op een moment dat de eerste industriële varkenskwekerijen en pluimveebedrijven in de streek opdoken. Ze gingen tegen de stroom in door kwaliteit te combineren met aandacht voor dierenwelzijn.

Advertentie
©Eva Beeusaert

André Magerotte staat bekend om zijn charcuterie en gerookte vleeswaren: een dozijn worsten, een beenham, een honingham en terrines volgens oude familierecepten. Hij draagt excellentie en authenticiteit hoog in het vaandel.

Vandaag werkt de slager samen met de familie Lhoist, eigenaars van de prachtige permacultuurboerderij Ferme des Rabanisse. Binnenkort opent een tweede slagerij van Magerotte op de heuvels van Rochefort. 

Advertentie
Advertentie

Magerotte

Rue de Lahaut, 6950 Nassogne, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer