Vissen met een ster | La Truite d’Ondenval, Waimes

Minder, maar beter. Dat is tegenwoordig voor zowel carnivoren als pescotariërs het motto. Als het over vlees, vis en zeevruchten gaat, is alleen het allerbeste goed genoeg.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

De forellen van La Truite d’Ondenval duiken op in de borden van chefs zoals Thomas Troupin van Toma* in Luik en Sang Hoon Degeimbre van L’Air du Temps** in Eghezée. En dat is geen toeval: deze kleinschalige viskwekerij in de Hoge Venen staat garant voor kwaliteit.

Advertentie
Advertentie
©Tony Le Duc voor terroir.be

In juli 2014 kwam Nicolas Marichal, een 36-jarige bioloog, aan het roer van deze viskwekerij die al sinds 1984 actief was. Hij kreeg snel gezelschap van een vriend, de etholoog Lionel Nailis. De twee begonnen met uitgebreide renovatiewerken, met als belangrijkste doel de forellen een ideale leefomgeving te bieden. De dieren zwemmen hier nu in uiterst zuiver bronwater dat voortdurend wordt ververst en een constante temperatuur van 10 °C heeft.

Naast de verse forel moet je hier zeker de specialiteit van het huis proeven: forelfilets die op traditionele wijze gedurende 2,5 tot 4 uur worden gerookt.

Advertentie
Advertentie

Verkoop ter plekke, alleen op bestelling.

La Truite D'Ondenval, Rue Saint-Donat, Weismes, België

Rue Saint-Donat 26, 4950 Waimes, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer