Vogelhuis | Huis Diegenant, Gent

Hun liefde voor de stiel zit in het DNA, de geheime receptuur wordt van generatie op generatie doorgegeven. Deze zaken zijn stukjes erfgoed om te koesteren.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Huis Diegenant is een van de laatst overgebleven échte poeliers van ons land. Je stapt binnen in een charmant vintage interieur uit 1955, met gele tegels en een toonbank in wit marmer.

Advertentie
Advertentie
De zaak gaat terug tot 1878, toen de grootvader van Virginia Diegenant met de hondenkar de ronde deed om bij boeren uit de buurt kippen en konijnen te verzamelen.
©Stefaan Temmerman

De zaak gaat terug tot 1878, toen de grootvader van Virginia Diegenant met de hondenkar de ronde deed om bij boeren uit de buurt kippen en konijnen te verzamelen. Virginia en haar man vreesden lange tijd dat de zaak na hen zou verdwijnen, maar hun schoonzoon Kristof was de reddende engel. Hij was achttien toen hij in de zaak begon mee te draaien, en een kwarteeuw later staat hij nog steeds met plezier elke dag om 4 uur op om fazanten, patrijzen, kwartels, parelhoenders, duiven en kippen te prepareren.

Proef zeker ook de formidabele patés. Ook gereputeerde wildrestaurants zoals In den Hert* (Kruisem), Bachtekerke (Deinze) en A Table (Sint-Martens-Latem) zijn hier klant.

Advertentie
Advertentie

Huis Diegenant

Sint-Lievenspoortstraat 228, 9000 Gent, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer