Voor gekroonde hoofdjes | Les Tartes de Chaumont-Gistoux, Chaumont-Gistoux

Hun liefde voor de stiel zit in het DNA, de geheime receptuur wordt van generatie op generatie doorgegeven. Deze zaken zijn stukjes erfgoed om te koesteren.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Chaumont-Gistoux is vandaag vooral beroemd voor één ding: taart. Dat heeft alles te maken met Les Tartes de Chaumont-Gistoux, dat werd opgericht in 1945 door een zekere meneer Brostaux, die besloot om een banketbakkerij en tearoom te openen in het charmante dorp.

Advertentie
Advertentie

Vandaag is er nog niets veranderd: de taarten en quiches worden nog steeds met de hand gemaakt, met lokale producten. Maar de zaak is vooral bekend vanwege de suikertaart, verkrijgbaar met bruine of witte suiker: knapperig aan de bovenkant en zacht vanbinnen.

We zijn niet de enigen die overtuigd zijn. Bewonder de wall of fame met foto’s van beroemdheden die ooit in de winkel over de vloer zijn gekomen. Van muzikant Toots Thielemans tot de koninklijke familie. Een instituut dat zeker een dagtripje waard is.

Advertentie
Advertentie

Les Tartes de Chaumont-Gistoux

Chau. de Huy 240, 1325 Chaumont-Gistoux, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer