Zomerijs | Le pré en boule, Havelange

Dat we een land van snoepers zijn, dat is zeker. We serveren je met veel plezier tienduizend calorieën aan inspiratie, voor de volgende sugar high.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Het dorpje Maffe, in de gemeente Havelange, is vooral bekend om zijn ‘Fête de la Route du Fromage’, dat elk jaar op de derde zondag van september wordt gehouden. Toch reikt de uitstraling van Le pré en boule misschien nog verder.

Advertentie

Het ijssalon maakt al meer dan twintig jaar ambachtelijk ijs van vooral lokale producten. Verse melk van de naburige boerderij, aardbeien uit Ossogne en Wépion... en, voor producten die niet in België te vinden zijn, vanille uit Madagaskar of biologische citrusvruchten van Galline Fellici uit Sicilië.

Je kunt ervan genieten op het schaduwrijke terras of je neemt de lekkernijen gewoon mee naar huis.
©rv

De ijsjes zijn overheerlijk, maar wij komen hier vooral voor de sorbets, die je de indruk geven dat je letterlijk in een stuk fruit bijt. Het moeilijkste is het om tussen al die lekkernijen te kiezen. Onze favoriete smaken: aardbei, framboos, grapefruit en groene appel-munt.

Je kunt ervan genieten op het schaduwrijke terras of je neemt de lekkernijen gewoon mee naar huis, van het eerste weekend van april tot en met het laatste weekend van september... Helaas is de winter in aantocht en zul je dus nog even geduld moeten oefenen.

Advertentie
Advertentie

Le pré en boule

Rue Bierwa 2, 5374 Havelange, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer