Zuute zonde | Patisserie Zuut, Leuven

Dat we een land van snoepers zijn, dat is zeker. We serveren je met veel plezier tienduizend calorieën aan inspiratie, voor de volgende sugar high.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Zelden worden klanten op meer manieren tot de zoete zonde verleid dan bij Zuut. Het charmant-ouderwetse winkeltje op de Vismarkt in Leuven met zijn raambogen en verweerde bakstenen is nochtans klein. Maar binnen is het toch moeilijk kiezen: ga je voor de Big Mac, een macaron met framboos? Voor orangettes of gezouten karameltruffels? Of toch maar voor de taartjes waarmee de winkel al meteen na de start eind 2015 beroemd werd?

Advertentie
Een tip: ga voor een paar van de individuele gebakjes.
©Jens Mollenvanger

Tegelijk vloeien uit het atelier van zaakvoerders Pieter De Volder (de patissier) en David Van Acker (de chocolatier) ook nog roomijs, pralines en chocoladetabletten waarvoor ze de cacaobonen zelf selecteren.

Een tip: ga voor een paar van de individuele gebakjes. Proef de frisheid van Mister Lemon (amandel, citroen-limoencrème), de notige Go Nuts (gezouten karamel, hazelnoot) of de kruidige chocolade van de BCN (met crème brûlée en speculaaskruiden). Dat kan ook in de tearoom aan de winkel, toepasselijk het ‘zuute salon’ genoemd. En neem misschien toch ook wat chocolade mee naar huis…

Patisserie Zuut

Vismarkt 2, 3000 Leuven, België
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer