Habitas Bacalar, Bacalar, Mexico

Hier is geen Spotify-lijst met relaxerende ambiance nodig. De natuurlijke geluiden van de jungle brengen je vanzelf tot rust.

Check-in

Dit resort ligt niet aan zee, maar zo lijkt het wel als je de foto’s bekijkt. Vanuit Habitas Bacalar wandel je zo in een lagune, veertig kilometer lang gevuld met hemelsblauw water. Bijnaam: ‘Lagoon of the Seven Blues’. Habitas is een keten die bekendstaat om de spectaculaire setting van zijn hotels.

Advertentie
©Tanveer Badal
Advertentie

Get a room

Je slaapt in A-vormige lodges met een rieten dak, buitendouche en Mexicaanse tapijten. Als je de gordijnen opent, ­verschijnt een live postkaart met alle tinten blauw (Lagoon Room) of groen (Jungle Room).

Rest & recharge

©Tanveer Badal
Advertentie
Advertentie

Een klassieke ­hotel­-spa is aan Habitas niet besteed en in de botanische tuin staan ‘cacao & honey huts’. Hier is geen Spotify-lijst met relaxerende ­ambiance nodig. De natuurlijke geluiden van de jungle brengen je vanzelf tot rust. Het ­wellnessmenu is even uitgebreid als innovatief, met onder meer een traditionele Mexicaanse ‘sobada’ (therapeutische massage), ‘janzu’ (relaxatietechniek in het water) of ‘temazcal’ (ritueel in een zweethut).

Check-out

Vanaf 295 euro voor twee personen, zonder ontbijt.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer