Kisawa Sanctuary, Ilha de Benguerra, Mozambique

Kisawa wordt soms omschreven als ‘s werelds eerste ge-3D-printe hotel, omdat sommige onderdelen vorm kregen in een 3D-printer, gevoed met mortel op basis van duinzand en zeewater.

Check-in

Op een eiland voor de kust van Mozambique opende vorig jaar Kisawa Sanctuary, een hotel met een innovatieve nest­architectuur. Kisawa wordt soms omschreven als ‘s werelds eerste ge-3D-printe hotel, omdat sommige onderdelen vorm kregen in een 3D-printer, gevoed met mortel op basis van duinzand en zeewater.

Advertentie
Advertentie

Get a room

De twaalf bungalows hebben allemaal een privéstrand, dressing room, infinitypool, terras en buitenkeuken. Omgeven door stranden, duinen en de Indische Oceaan is de slogan ‘barefoot luxury’ zonder twijfel van toepassing. Met zeven culinaire locaties op de site hoef je voor het diner bovendien niet ver te lopen.

Hedendaags Afrikaans

Negentig procent van het personeel is van Afrikaanse origine en dat zegt veel over het DNA van het hotel. In de kamers van Kisawa kijk je je ogen uit. De deurpanelen zijn gemaakt van handgeweven grassen en elke kamer heeft een eigen collectie meubels en deco, die creatief director Nina Flohr verzamelde over het hele continent. De Britse kunstenares Frances Costelloe maakte inkttekeningen van de medewerkers, zo word je in elke kamer begroet door een ander lid van het personeel.

Check-out

Vanaf 5.000 euro per nacht in een tweepersoonsbungalow, all-in.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer