Borgo Santandrea, Amalfi, Italië

Dronefoto’s van de spectaculaire setting bewijzen het: het zeewater hier kleurt turquoise. Op ontdekking gaan in het hotel is een absolute must, want grote ramen omkaderen de zee.

Check-in

Een hotel even statig als zijn naam, gelegen op een klif aan de kust van Amalfi. Het gebouw staat – of hangt – er al sinds de jaren 60, maar werd de voorbije vier jaar gerenoveerd en is sinds enkele maanden opnieuw open. Dronefoto’s van de spectaculaire setting bewijzen het: het zeewater hier kleurt turquoise. Op ontdekking gaan in het hotel is een absolute must, want grote ­ramen omkaderen de zee.

Advertentie

Get a room

De stijl is ‘la dolce vita’, met marmeren badkamers, badproducten van­ Acqua di Parma en iconisch Giò Ponti-meubilair van Molteni. Enkele suites hebben een infinitypool met uitzicht op zee. In de tuinen ruikt het naar olijven, limoenen, jasmijn en mirte; ­geuren die moeiteloos de kamers ­binnenwaaien.

Advertentie

Vijftig tinten

Blauw, blauwer, blauwst. Parasols, tegels, strandcabines, handdoeken, stoelen: allemaal kregen ze een blauwtint of wit-blauwe streepjes. Waar het interieurteam de inspiratie haalde, hoef je niet ver te ­zoeken.

Check-out

Vanaf 990 euro per nacht voor twee personen, met ontbijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer