Patina, Fari Islands, Maldiven

Het zoveelste resort op de Maldiven, zou je denken. Maar Patina is een tikje anders. Meer archi, foodie en arty.

Check-in

Het zoveelste resort op de Maldiven, zou je denken. Maar Patina is een tikje ­anders. Meer archi, foodie en arty. De architectuur is getekend door Studio MK27, een Braziliaans bureau dat bekendstaat om zijn zwevende paviljoenen. Op het eiland staat ook een skyspace van kunstenaar James Turrell en geregeld worden artists in residence uitgenodigd. De jongste naam op het lijstje was niet minder dan Daniel Arsham. De menukaart van de Fari Beach Club – slechts een van de twaalf restaurants – werd bedacht door onze eigen sterrenchef Nick Bril.

Advertentie

Get a room

De ‘over-water’ villa’s zijn meer dan 170 vierkante meter groot en kregen een dromerig design met houten wanden, marmeren wastafel, hangmat, ­privézwembad en buitenbad. Verkrijgbaar op aanvraag: een Playstation, Xbox of Nintendo.

Advertentie
©Georg Roske

Happy Hour

Tussen 17.00 en 18.00 uur zijn er gratis cocktails en elke dag serveert de Tuk Tuk Gelato een ander ijsje. Ook kajaks, supboards en snorkels zijn inbegrepen in de prijs. Het hotel gaat er prat op dat het één procent van de winst schenkt aan het Fari Islands Collective, dat lokale kinderen via gratis Padi-duikcursussen leert kennismaken met het onderwaterleven.

Check-out

Vanaf 1.440 euro voor een tweepersoonsvilla met ontbijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer