21C Museum Hotel, Louisville, Kentucky, Verenigde Staten

Bij de ingang zie je een gouden replica van David, geïnspireerd op Michelangelo en gemaakt door Serkan Özkaya.

Check-in

21C Museum Hotel ligt in het centrum van Louisville aan de historische West Main Street en beschouwt zichzelf als het eerste ‘museumhotel’.

Advertentie

Get a room

Je vindt in deze postindustriële stad in Kentucky enkele bijzondere adressen, zoals 21C Museum Hotel, dat zowel een hotel met 91 kamers is als een museum met een galerie voor hedendaagse kunst van bijna 840 vierkante meter. Achter dit project zit een filantropisch echtpaar met liefde voor hedendaagse kunst: Steve Wilson en Laura Lee Brown, de kleindochter van de stichter van Brown-Forman, fabrikant van onder meer Jack Daniel’s.

Advertentie
©Courtesy 21c Museum Hotels

Kunst als verlossing

De twee zijn sinds 2006 de eigenaar van 21C (onder het beheer van Accor en zijn MGallery-label), en ook van de stichting die zorgt voor de indrukwekkende collectie kunstwerken (1.600 stuks in totaal). In totaal bieden vijf voormalige opslagplaatsen onderdak aan 9.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte. Bij de ingang zie je een gouden replica van David, geïnspireerd op Michelangelo en gemaakt door Serkan Özkaya. Het concept was vanaf het begin een schot in de roos, met acht andere hotels die al geopend zijn en nog twee op komst.

Check-out

Vanaf 191 euro per nacht voor twee personen, zonder ontbijt.

Advertentie
Advertentie
21C Museum Hotel is zowel een hotel met 91 kamers als een museum voor hedendaagse kunst.
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer