Château La Coste, Le Puy-Sainte-Répade, Frankrijk

Het domein is uitgegroeid tot het speelterrein van enkele topkunstenaars en winnaars van de Pritzker-architectuurprijs.

Check-in

Op vijftien kilometer van Aix-en-Provence is het domein van tweehonderd hectare van de Ierse zakenman Patrick ‘Paddy’ McKillen uitgegroeid tot het speelterrein van enkele topkunstenaars en winnaars van de Pritzker-architectuurprijs. Tadao Ando, Jean Nouvel, Frank Gehry, Richard Rogers, Renzo Piano en Oscar Niemeyer hebben het landschap van dit biologische wijndomein vormgegeven.

Advertentie

Get a room

La Coste heeft 28 ‘Villa Suites’, waarvan tien met privézwembad en een wellnessruimte. Fijnproevers kunnen hun hart ophalen in de vijf restaurants, waaronder dat van de Argentijnse barbecuegod Francis Mallmann en dat van Hélène Darroze, de driesterrenchef uit The Connaught in Londen.

Advertentie
Tussen de wijnranken pronken werken van onder meer Louise Bourgeois, Andy Goldsworthy en Richard Serra. 24 schilderijen van Dylan zijn tot 15 augustus te bekijken in het Renzo Piano Pavilion op hetzelfde domein.
©AFP

Kunstcollectie

Elk jaar is de kalender met tentoonstellingen goed gevuld. Tussen de wijnranken pronken werken van Louise Bourgeois, waaronder de monumentale ‘Araignée accroupie’. Ook werken van Andy Goldsworthy, Richard Serra, Per Kirkeby, Ai Weiwei, Alexander Calder en Jean-Michel Othoniel.

Check-out

Vanaf 700 euro per nacht voor twee personen in de ‘Suite Pavillon’.

Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer