Ellerman House, Kaapstad, Zuid-Afrika

Met haar wijnkelder met meer dan 7.500 zorgvuldig uitgezochte flessen is Ellerman House een van de meest gewilde boetiekhotels van Zuid-Afrika.

Check-in

Ellerman House in Kaapstad, een ‘Relais & Châteaux’-hotel, herbergt een van de grootste Zuid-Afrikaanse kunstcollecties, met ongeveer achthonderd werken.

Advertentie

Get a room

Het hotel met dertien kamers en twee villa’s kijkt uit op de Atlantische Oceaan. Vanzelfsprekend is de service er uitstekend. Maar ook de ligging is ideaal: aan Bantry Bay. En in de wijnkelder liggen meer dan 7.500 zorgvuldig uitgezochte flessen. Het is dan ook een van de meest gewilde boetiekhotels van Zuid-Afrika.

Advertentie
Ellerman House herbergt een van de grootste Zuid-Afrikaanse kunstcollecties, met in totaal zo’n achthonderd werken.
©Etched Space

Kunstgeschiedenis

Ellerman House ligt op enkele minuten van het stadscentrum, tussen de heuvels van Kaapstad. Het hotel is een mix van genres: oud en modern, zee en bergen, bord en glas. Het is een waar paradijs voor kunstliefhebbers. De kunstwerken van het einde van de negentiende eeuw tot vandaag weerspiegelen de geschiedenis van het land en zijn over het hele hotel verspreid: in de overdekte galerie, de terrastuin, de gangen en zelfs de slaapkamers. Gasten kunnen de kunstwerken in hun eentje bekijken of een rondleiding vragen door het victoriaanse herenhuis en de kunstgalerie. Voorts houdt het hotel ook een jaarlijkse kunstveiling ten voordele van de Click Foundation, die zich inzet voor de alfabetisering in Zuid-Afrika.

Check-out

Vanaf 715 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer