The Fife Arms, Braemar, Schotland

Deze voormalige victoriaanse herberg midden in het Cairngorms National Park telt 46 kamers en suites, allemaal anders.

Check-in

Manuela en Iwan Wirth, het powerkoppel achter de hedendaagse kunstgalerie Hauser & Wirth – met vestigingen in Zürich, Londen, Los Angeles, Hongkong en New York – renoveerden in het Schotse dorpje Braemar het hotel The Fife Arms tot een uniek boetiekhotel. Als leuke extra hingen ze het vol met werken uit hun collectie van bijna 16.000 stuks.

Advertentie

Get a room

Deze voormalige victoriaanse herberg midden in het Cairngorms National Park telt 46 kamers en suites, allemaal anders. Ze zijn geïnspireerd op de Schotse cultuur en verfraaid met humoristische curiosa.

De ‘Artist’s Studio’ is geïnspireerd op The Bloomsbury Group en de interieurs die zij creëerden in Charleston House. Het kajuitbed is een artistieke escaperoom.
©Sim Canetty-Clarke

Eclectisch pareltje

Het koppel heeft dit negentiende-eeuwse gebouw omgetoverd tot een beroemd hotel, waarin Picasso’s ‘De zittende musketier’ te zien is naast een houtskoolschets van een hert van koningin Victoria, een schilderij van Lucian Freud, een psychedelisch plafond van de Chinese kunstenaar Zhang Enli, opgezette dieren, glazen kandelaars, jachtwapens, schedels, aquarellen van prins Charles, een brief van Lord Byron. Bij de renovatie heeft het koppel een beroep gedaan op ambachtslui en arbeiders uit Braemar, mensen met een nauwe band met het dorp, om de ziel ervan te bewaren. Tegenover een spin van Louise Bourgeois hangt bijvoorbeeld een monumentale kroonluchter van hertengewei, gemaakt door de plaatselijke ambachtsman Gareth Guy.

Check-out

Vanaf 570 euro per nacht voor twee personen, ontbijt inbegrepen.

Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer