Casa Silencio, Oaxaca, Mexico

Het licht valt gefilterd binnen via artistieke daksculpturen en de ceremoniële architectuur van Alejandro D’Acosta is een bestemming op zichzelf.

Check-in

De Vallei van Xaagá in Mexico kreeg als bijnaam Vallei der Stilte en het is hier dat Casa Silencio vorig jaar opende. Bij aankomst krijg je het gevoel in een hedendaagse tempel binnen te wandelen. De muren zijn gebouwd met aangestampte aarde, volgens de lokale tapial-techniek. Het licht valt gefilterd binnen via artistieke daksculpturen en de ceremoniële architectuur van Alejandro D’Acosta is een bestemming op zichzelf.

Advertentie

Get a room

Aarde, klei en hout tekenen ook de contouren van de zes suites, alle genoemd naar natuurelementen zoals Agua, Tierra of Luna. De zwart-witte tinten van de artisanale kaarsen, handgeweven tapijten en lederen zetels matchen met het ‘moody’ gevoel in dit hotel.

Advertentie
©CASA SILENCIO
Casa Silencio heeft zijn eigen mescaldistilleerderij.

Mescal proeven

Casa Silencio heeft zijn eigen mescaldistilleerderij, de Mexicaanse drank gemaakt van agave. Een verblijf is inclusief tastings en alle maaltijden. Inspiratie haalden de eigenaars bij whiskyhuizen in de Schotse highlands of bij vineyardhotels in Napa Valley. Chef-kok Daniel Robles studeerde aan de Spermalie-hotelschool in Brugge. Oaxaca wordt beschouwd als de culinaire hoofdstad van Mexico en Casa Silencio moet niet onderdoen voor de zware concurrentie.

Advertentie
Advertentie

Check-out

Vanaf 943 euro per nacht voor twee personen, all-in.

©CASA SILENCIO
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer