Masseria Calderisi, Fasano, Italië

Tussen de olijf- en citrusbomen, op een boogscheut van de Adriatische Zee, is een zeventiende-eeuwse boerderij gerenoveerd tot boetiekhotel met Italiaanse chic.

Check-in

Tussen de olijf- en citrusbomen, op een boogscheut van de Adriatische Zee, is een zeventiende-eeuwse boerderij gerenoveerd tot boetiekhotel met Italiaanse chic. Een gratis shuttle brengt je naar het privéstrand Calderisi Beach en naar Malibu, de hotelboetiek waar je Max Mara of Missoni kunt shoppen.

Advertentie

Get a room

Het gebouw is opgetrokken in tufa, een lokale kalksteen. Enkele details zetten het verleden als landhuis extra in de verf, zoals de hoge gewelfde plafonds, open haarden en nissen in de stenen muren. Bamboestoelen, jute tapijten en kunstfoto’s van de zee geven een hedendaagse twist. Sommige kamers vind je in de toren, andere zitten verstopt in de tuinen op het domein.

Advertentie
©Masseria Calderisi

De smaak van Puglia

Daar is het hier allemaal om te doen. Te proeven tijdens wijn- of olijfolietastings, workshops pizzabakken of in het restaurant La Corte. Daar worden focaccia, brood en pizza’s gebakken in een antieke oven. Dat met verbluffend verse mozzarella, Pugliaans rundvlees of vis van de dag.

Check-out

Vanaf 380 euro per nacht voor twee personen, met ontbijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer