Buahan, Bali, Indonesië

Het retreat heeft een ‘no doors & no walls’-policy en dat maakt het junglegevoel in de zestien designvilla’s wel erg realistisch.

Check-in

Buahan is genoemd naar het dorpje waar het zich bevindt, pal in de Balinese jungle, op veertig minuten rijden van het bekende Ubud. Alles is gelinkt aan lokale tradities en de eigenaars proberen weg te blijven van de sterk verwesterde toeristische trends op het eiland. Het zerowasterestaurant werkt met vergeten Balinese smaken, de Botanist Bar serveert huisgemaakte kombucha en ciders. In workshops leer je het kruidendrankje jamu maken of Balinese medicijnen op basis van planten.

Advertentie
©bpso
Advertentie

Get a room

Het retreat heeft een ‘no doors & no walls’-policy en dat maakt het junglegevoel in de zestien designvilla’s wel erg rea­listisch. Gelukkig hebben de hemelbedden mosquitogordijnen om ’s nachts ongewenste vliegende bezoekers tegen te houden. Alles ademt Balinese luxe en het lijstje extra’s en verwennerijen in de villa’s lijkt wel eindeloos: een kimono, fruitmand, paraplu, vuurfakkel, yogamat, sarong, dagbed, plungepool en pergola, minibar, speaker, notitieboekje, totebag en koptelefoon.

Voor dag en dauw

To do: ‘s morgens de wekker zetten om bij het eerste daglicht de mist te zien optrekken over de jungle. Ook het ideale moment voor ochtendyoga in de Bales, zoals de villa’s hier worden genoemd.

Advertentie
Advertentie

Check-out

Vanaf 661 euro per nacht voor een tweepersoonskamer met twee maaltijden, activiteiten, shuttleservice, mountainbikes, snacks en non-alcoholische dranken inbegrepen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer