Treehotel, Lapland, Zweden

Acht buitengewone boomhutten, elk ontworpen door een andere architect en verspreid over een dennenbos dat er tijdens de winter wit bij ligt met nu en dan het noorderlicht als protagonist.

Check-in

Vergeet het ijshotel, dat is zo passé – en veel te koud. Kies voor Tree­hotel, een veel toffere optie in de wildernis van Zweeds Lapland, net ten zuiden van de poolcirkel. Het hotel bestaat uit acht buitengewone boomhutten, elk ontworpen door een andere architect en verspreid over een dennenbos dat er tijdens de winter wit bij ligt met nu en dan het noorderlicht als protagonist.

Advertentie

Get a room

De stijl van de boomhutten varieert: de ‘Mirror Cube’ is een glinsterende glazen doos, de ‘Cabin’ is een organisch gevormde uitkijkpost met hoge ramen, het ‘Bird’s Nest’ is een knusse cocon, bekleed met reusachtige twijgen en toegankelijk via een optrekbare ladder. De nieuwste toevoeging is de ‘Biosphere’, een hangende bol, gemaakt van 340 houten vogelnestjes. Een ontwerp van BIG, de architectuurstudio van Bjarke Ingels.

Advertentie

Noorderlicht

Als je geluk hebt, zie je misschien het noorderlicht dansen boven de aangrenzende Lule-rivier. Tijdens de winter kun je de wereld in met sneeuwscooters of husky’s. In de zomer kun je er hiken en biken.

Check-out

Vanaf 110 euro voor twee personen in het gastenverblijf, ontbijt inbegrepen. De ‘Biosphere’-hut vanaf 1.100 euro per nacht voor twee personen, met ontbijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer