The Dolder Grand, Zürich, Zwitserland

Deels kunstmekka en deels wat overblijft van een negentiende-eeuws kuuroord, heeft een lange geschiedenis en een lange lijst van interessante gasten, zoals Winston Churchill.

Check-in

The Dolder Grand, deels kunstmekka en deels wat overblijft van een negentiende-eeuws kuuroord, heeft een lange geschiedenis en een nog langere lijst van interessante gasten, zoals Winston Churchill en Sophia Loren. Het kostte vier jaar, 252 miljoen euro en een compleet architectenteam van Foster + Partners uit Londen om The Dolder Grand in Zürich te transformeren tot een landmark van ­Zwitserland.

Advertentie
©Attila Czinke
Advertentie

Get a room

In de publieke ruimtes hangt kunst van Salvador Dalí, Takashi Murakami en Andy Warhol. Nóg interessanter is dat ook in de 175 knap vormgegeven kamers en suites heel wat interessante kunst te zien is.

©David Biedert

Spa with a view

Het gebouw dateert uit 1899 en kreeg met de renovatie twee nieuwe vleugels bij, met onder andere een spa van vierduizend vierkante meter met een adembenemend uitzicht op het Meer van Zürich en de Alpen. De spa telt twintig behandelkamers en er worden Europese, Zwitserse en Japanse technieken toegepast.

Advertentie
Advertentie

Check-out

Vanaf 530 euro per nacht voor twee personen, met ontbijt.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer