Amankora, Bhutan

Geniet van uitzonderlijke vergezichten over de vallei van Punakha vanaf het terras waar altijd een traditionele bukharikachel brandt.

Check-in

De voormalige oprichter van de hotelgroep Aman Resorts kreeg de toelating om een handvol kleinschalige luxe­hotels te openen, verspreid in Bhutan. Perfecte ­locaties om het land in roadtripstijl van de ene mooie plek naar de andere te verkennen.

Advertentie

Get a room

De vijf lodges van Amankora zijn exclusief en kleinschalig. Net zoals Bhutan zelf. Eén lodge is onderdeel van de voormalige zomerresidentie van de ­spirituele leider van de huidige koning. Een paar luxesuites, een fijne spa en privégidsen die je overal mee naartoe nemen, horen bij het pakket. Geniet van uitzonderlijke ver­gezichten over de vallei van Punakha vanaf het terras waar altijd een traditionele bukharikachel brandt.

Advertentie
©Simon Buxton

Kraanvogels spotten

Er is ook een lodge in Paro en een aan de rand van de hoofdstad Thimphu. Amankora Bumthang bevindt zich in de Choekhor-vallei en ligt vlak naast het Wangdichholing-paleis, dat in 1857 voor de koning van Bhutan werd gebouwd. Als laatste is er een Amankora in de vallei van Gangtey in Centraal-Bhutan op drieduizend meter hoogte. Een van de enige plaatsen in de wereld waar de zwarthalskraanvogel leeft.

Check-out

Vanaf 1.500 euro per nacht voor twee personen, inclusief maaltijden en standaarddrankjes.

Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer