Casa de São Lourenço, Serra da Estrela, Portugal

Ontworpen in 1940 door architect Rogério de Azevedo als pousada en nu een luxehotel dat ook een eerbetoon is aan Portugees design, Portugese ambachten en lokale producten.

Check-in

In 2019 opende Casa de São Lourenço, eigendom van het wolmerk Burel, geliefd voor zijn dekentjes en stoffen die op een artisanale manier worden geproduceerd. Dit panoramahotel is het enige vijfsterrenhotel in de Serra da Estrela-regio met weids uitzicht over de gletsjervallei. ­Ontworpen in 1940 door architect Rogério de Azevedo als pousada en nu een luxehotel dat ook een eerbetoon is aan Portugees design, Portugese ambachten en lokale ­producten.

Advertentie

Get a room

De plafondhoge ramen ­kaderen het landschap in; de meeste van de 21 kamers en suites kijken uit over de Serra da Estrela. Er is een fraaie spa met zwembad en de bar met restaurant heeft een open haard waar het tijdens de winter gezellig zitten is.

©Courtesy of Design Hotels / José Vicente

Wild hideaway

Dit is een echte hide­away in het wilde, onbekende en groene hart van ­Portugal, op een kwartiertje rijden van het bergstadje ­Manteigas. Niet veel reizigers kennen dit woeste gebergte vlak bij de Spaanse grens. Je kunt er in de wintermaanden ook skiën.

Dit hotel is een eerbetoon aan Portugees design en lokale ambachten en producten.

Check-out

Vanaf 175 euro per nacht voor twee personen, met ontbijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer