Life House Little Havana, Miami, Verenigde Staten

Een kleinschalig hotel met tropische vibes in Little Havana, het Cubaanse hart van Miami.

Check-in

Een kleinschalig hotel met ­tropische vibes in Little Havana, het ­Cubaanse hart van Miami. Bewonder bij aankomst de roze façade uit de jaren 20. Ze is gebouwd in ­‘mission revival’-stijl, een bouwstroming die de Spaanse koloniale architectuur herinterpreteerde.

Advertentie

Get a room

De relatief jonge keten Life House van hotelier Rami Zeidan (ex-Starwood) wil designhotels met toegankelijke prijzen bouwen. In Miami zijn de inte­rieurs ingericht met vintage meubels van Hans ­Wegner, Cassina en Pierre Jeanneret, gemixt met Cubaanse invloeden, zoals de bedden in mahoniehout. De kunstwerken aan de muren zijn van de Cubaanse fotograaf Leandro Feal. Het ‘dusty peach’ van de façade keert ook elders terug en brengt het hotel permanent in vrolijke sferen.

Advertentie

Cuba in Miami

De lobby is net de living van een ­Caraïbische mansion en de patio lijkt op een postkaart uit Havana. Maar dé place to be is ‘Terras’, de levendige cocktailbar op het dak. Denk: Cubaanse deuntjes en Latin bites & beers. Planten – heel veel planten – brengen een jungle­gevoel en tussen alle groene weelde staan loungebedden verstopt, vanwaar je met een maracuya pisco sour of colombian mule uitkijkt over de skyline van Miami.

Check-out

Vanaf 102 euro voor een tweepersoonskamer zonder ontbijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer