Marufukuro, Kyoto, Japan

De vier gebouwen, waarvan drie origineel van het Nintendo-hoofdkwartier, hebben verschillende interieurontwerpen, van sierlijke art deco tot minimalistisch modern.

Check-in

Na tientallen jaren leegstand is het voormalige hoofdkwartier van Nintendo op 1 april 2022 heropend als het luxueuze Marufukuro. De locatie is de Shimogyo Ward van Kyoto, en het werd ontworpen door starchitect Tadao Ando, die koos voor een modern interieur geïnspireerd op de jaren 30. De vier gebouwen, waarvan drie origineel van het Nintendo-hoofdkwartier, hebben verschillende interieurontwerpen, van sierlijke art deco tot minimalistisch modern.

Advertentie

Get a room

Het hotel heeft elf kamers en zeven suites (van 33 tot 79 vierkante meter). Je kunt zelf kiezen of je liever logeert in de voormalige Nintendo-gebouwen of in de nieuwe annex.

Advertentie

Back to famicom

In de bibliotheek staan meer dan honderd Nintendo-voorwerpen, waaronder Japanse hanafuda-speelkaarten – het eerste product van het bedrijf – en een family computer of ‘famicom’, een van Nintendo’s eerste video­gameconsoles uit 1986. Het restaurant van het hotel, Carta, staat onder leiding van chef-kok Ai Hosokawa en serveert heerlijk uitgebalanceerde seizoensgebonden maaltijden.

Check-out

Vanaf 540 euro per nacht voor twee personen, all-in.

Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer