Purs, Andernach, Duitsland

Van de leien daken tot de rijkversierde plafonds in pleisterwerk en de grote ramen: alles werd niet alleen bewaard, maar kreeg een meerwaarde dankzij Axel Vervoordts fraaie upgrade.

Check-in

Het interieur van Purs is het werk van Axel Vervoordt. Opnieuw koos de Belg voor een minimalistische aanpak, met veel respect voor de geschiedenis van de zeventiende-eeuwse kanselarij, gebouwd door de kerkvorst van Keulen. Alle klassieke elementen, van de leien daken tot de rijkversierde plafonds in pleisterwerk en de grote ramen, werden niet alleen bewaard, maar kregen een meerwaarde dankzij Vervoordts fraaie upgrade.

Advertentie
©Michael Konigshofer
Advertentie

Get a room

Het boetiekhotel telt elf kamers. De ene kamer heeft rode muren en een mooi stucplafond, de andere nestelt zich in het zadeldak. Strakke elektronica en marmeren badkamers (met vrijstaande baden en Aesop-voorzieningen) geven een hedendaagse touch.

Wining & dining

Gasten komen hier graag voor de keuken van chef Christian Eckhardt (twee Michelinsterren). Ook de wijnhuizen en het grote cultuuraanbod van dit mooie, oude stadje aan de Rijn zijn erg geliefd bij levenskunstenaars.

Check-out

Vanaf 250 euro per nacht voor twee personen, met ontbijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer