Residenza Napoleone III, Rome, Italië

Het hotel met slechts twee suites in hartje Rome is genoemd naar keizer Napoleon III, die er in 1830 woonde.

Check-in

Keizerlijk logeren. Je mag dat in Residenza Napoleone III vrij letterlijk nemen. Het hotel met slechts twee suites in hartje Rome is genoemd naar keizer Napoleon III, die er in 1830 woonde.

Advertentie

Get a room

De ‘Napoleone Suite’ is het toonbeeld van klassieke, historische luxe. Het originele interieur is grotendeels behouden, inclusief zestiende-eeuwse wandtapijten, antieke meubels en schilderijen. De marmeren badkamer zit verscholen achter een levensgroot olieverfschilderij. Als bezoeker reis je er door de tijd, maar met alle comfort van de 21ste eeuw. De tweede ‘Rooftop Garden Suite’ is dan weer een moderne interpretatie van het begrip luxe. Bij de suite hoort een prachtig terras met weelderige bloemen in terracotta­potten, met een adembenemend panorama over de ­eeuwige stad.

Advertentie

In the city

Het hotel is gelegen in het Palazzo Ruspoli, het paleis van prinses Letizia Ruspoli, dat een heel stadsblok in beslag neemt. Op een steenworp van de Spaanse Trappen en te midden van het shoppingdistrict.

Check-out

De ‘Napoleone Suite’ kost 1.600 euro per nacht, de ‘Roof Garden Suite’ is te boeken vanaf 900 euro. Het ontbijt is inbegrepen en je eet het met zilveren Bulgari-­bestek.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer