Villa Copenhagen, Kopenhagen, Denemarken

Dicht bij de coole buurt Vesterbro met het nog coolere Kødbyen, het ‘vleesverpakkingsdistrict’ van Kopenhagen, ligt dit nieuwe cityhotel, Villa Copenhagen.

Check-in

Niet kleinschalig, maar ondanks de grootte wel knus, met veel hedendaagse kunst en Scandinavisch design. Stadsbewoners passeren hier graag voor live deejaysets en pop-upevents in de levendige atriumbar. Het neo­barokke, oude hoofdkwartier van het Deense postkantoor werd gebouwd in 1912 en herleeft nu dankzij Villa Copenhagen.

Advertentie

Get a room

De 390 kamers en suites zijn ingetogen en rustig, met natuurlijke kleuren, elegante visgraatvloeren en hoge plafonds. De binnenkamers kijken uit op het atrium, de andere op de sporen van het centraal station en vanuit sommige is er uitzicht op Tivoli, met zijn vuurwerk op woensdag- en zaterdagavond.

Advertentie
©Stine Christiansen

Rooftoppool

Een unicum voor Kopenhagen: een groot, verwarmd buitenzwembad op het dak, met een bar die een populaire hang-out is met een prachtig uitzicht op de stad. Ook populair zijn de brasserie Kontrast die de hele dag open is, en Rug Bakery. Het hippe biermerk Mikkeller is verantwoordelijk voor de bierselectie in het hotel.

Check-out

Vanaf 360 euro per nacht voor twee personen, zonder ontbijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer