Baja Club Hotel, La Paz, Mexico

De villa werd gerestaureerd en kreeg tegelijk een nieuwe vleugel van de Mexicaanse architect Max von Werz.

©Courtesy of Design Hotels

Check-in

Advertentie

Je vindt dit hotel op de Malecón, de zeepromenade in het historische centrum van de Mexicaanse stad La Paz. Het huist in een villa uit het begin van de twintigste eeuw in koloniale stijl. De villa werd gerestaureerd en kreeg tegelijk een nieuwe vleugel van de Mexicaanse architect Max von Werz. Op het dakterras moet je zijn voor spectaculaire zonsondergangen, Mexicaanse wijnen en mescalcocktails. De omliggende Zee van Cortez werd ooit door de Franse ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau uitgeroepen tot aquarium van de wereld en staat bekend als een hemelse duikplek.

Advertentie

Get a room

De inrichting van de kamers is sober, maar classy. Rode, geglazuurde ­terrazzotegels, donkerhouten deuren en muren in lichtgroene pasteltinten: noem het kolo­niaal hedendaags. De ‘Top Suite’ heeft zeezicht aan alle kanten en Balandra, het strand voor de deur, werd al meermaals uitgeroepen tot de mooiste baai van Mexico.

©Courtesy of Design Hotels

Pool view

Het is niet zozeer het zwembad dat alle blikken steelt, wel het uitzicht als je baantjes trekt. Je kijkt recht op het waanzinnige werk van Max von Werz. Hij tekende een laagjesgebouw met vier verdiepingen, doorkijkarchitectuur en een spiraalvormige trap: intussen te zien op zowat alle toonaangevende designwebsites.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer