Castello di Reschio, Italië

De stijl is ouderwets glamoureus, met een Steinway-piano uit 1908, sofa’s in velours, gouden spiegels, haarden, schaakborden, stenen vloeren en een goedgevulde bibliotheek.

Check-in

Op de grens van Umbrië en Toscane staat een kasteel uit 1050 dat door de eigenaars Benedikt Bolza en Donna Nencia Corsini van de ondergang werd gered. Ze spendeerden jaren aan de renovatie en brachten er het hotel Castello di Reschio in onder. De stijl is ouderwets glamoureus, met een Steinway-piano uit 1908, sofa’s in velours, gouden spiegels, haarden, schaakborden, stenen vloeren en een goedgevulde bibliotheek. Op de patio met veranda gooien palmbomen en cipressen schaduwen en serveren obers met vlinderdassen de perfecte negroni. Het domein strekt zich uit over 1.500 hectare en er wordt onder meer wijn, olijfolie en honing geproduceerd. Er zijn een spa en zo veel restaurants dat je wel meerdere dagen móét boeken.

Advertentie

Get a room

De Bolza’s vulden het kasteel met antieke meubels en zelfontworpen design – onder het label B.B. for Reschio.

Advertentie

Glimmende zwembadspiegel

Het zwembad ligt als een glimmende spiegel in het Italiaanse landschap. Het weerspiegelt de bomen en de oude kasteelmuren. Alles in Castello di Reschio lijkt uit een film te komen. Meer dan 300.000 volgers op de Instagrampagina kijken graag mee naar zoveel glitz and glam.

Check-out

Vanaf 790 euro voor twee ­personen, met ontbijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer