Habitas AlUla, Ashar Valley, Saoedi-Arabië

Als een oase in de woestijn duikt Habitas AlUla op tussen gigantische canyons.

Check-in

De website van dit resort opent met een dronefilm waar je mond van openvalt. Als een oase in de woestijn duikt Habitas AlUla op tussen gigantische canyons. Veel natuurwonderen van Saoedi-Arabië zijn nog onontdekt en de Ashar Valley is zo’n plek. In, naast, op en onder de kliffen staan kunstwerken van onder meer Lita Albuquerque, Superflex en Manal Al Dowayan, naar aanleiding van een expo samen met het Amerikaanse Desert X (kunstbiënnale in de Amerikaanse Coachella Valley, ten oosten van Los Angeles). Alles is ver weg, dus is Habitas AlUla een all-inresort. Tama, het restaurant, serveert onder de sterren tussen de kaarsen een midden-oosterse keuken.

Advertentie

Get a room

Verspreid over de vallei staan 96 villa’s in dezelfde zandkleuren als de stenen natuur. Het ‘low impact’-design won vorig jaar een Architectural Digest Design Award. In elke villa vind je e-bikes waarmee je op woestijnverkenning kunt – het is eens iets anders dan een kameel.

Advertentie
©Habitas

Woestijnzwembad

Het enige wat al van ver opvalt, is het zwembad. Het langwerpige design met kristalhelder water en verzonken ligbedden is ongezien, zelfs in het blingblingland Saoedi-Arabië. Op de achtergrond doemen er reuzenkliffen op – het is eens iets anders dan een infinity­pool met zeezicht.

Check-out

Vanaf 523 euro voor een tweepersoonsvilla, all-in.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer