Art Villas, Playa Hermosa, Costa Rica

Een architecturale parel midden in de Costa Ricaanse jungle.

Advertentie
©Boysplaynice

CHECK-IN Welkom in de speeltuin van de Praagse ondernemer Filip Žák, die naar Costa Rica verkaste om er een architecturaal mekka te stichten. Dat begon met de Art Villa, een monolithisch bolwerk met zwevend zwembad midden in de Costa Ricaanse jungle. De betonnen ruwbouw refereert aan het werk van de Braziliaanse architect Paulo Mendes da Rocha, al hoor je in de ‘greenchitecture’-filosofie ook de echo van Lina Bo Bardi. Later liet hij nog vier glampingtenten en de experimentele Atelier Villa bijbouwen, eveneens een ode aan Latijns-Amerikaanse designklassiekers.

Advertentie

GET A ROOM Origineel zijn de Coco’s, constructies van gevlochten hout waarvoor de term glamping eigenlijk een understatement is. Als grote bijenkorven rijzen ze op boven het bladerdek, onderling verbonden via een houten platform met ingebouwde trampoline, klimnetten en een zwembad. Helemaal de Mowgli in jezelf tevoorschijn halen kan op de glijbaan dwars door de jungle.

Een monolithisch bolwerk met zwevend zwembad, midden in de Costa Ricaanse jungle: welkom in de Art Villa.

WILD LIFE Terwijl je vanuit de Art Villa walvissen kunt zien opduiken in de oceaan, zijn de Coco’s ideaal om aapjes en toekans te spotten vanuit je bed. Ook de plantenweelde stelt niet teleur, met palmvarens, bananenplanten, mangobomen en papaja’s die bijna tot in de badkamers groeien. Pura vida! (EVL)

CHECK-OUT Een Coco vanaf 107 euro per nacht, twee personen. De Art Villa vanaf 3525 euro voor 5 nachten, twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer