sabato

Desert Hills Lodge, Sossusvlei, Namibië

18 individuele cirkelvormige luxehutten met rieten daken, geïnspireerd op de vroegere grashutten van de San

CHECK-IN Dit is een stuk stoffig land in de Namibwoestijn, dicht bij de Tsauchabrivier en ooit de plek waar de nomadische San hun gele grashutten bouwden.

GET A ROOM De Porteus-familie verwierf in 1981 een deel van een grote schapenboerderij die in dit gebied gevestigd was. Desert Hills Lodge opende de deuren in 2018. Er zijn 18 individuele cirkelvormige luxehutten met rieten daken, geïnspireerd op de vroegere grashutten van de San. Ze vallen niet op, verdwijnen bijna in het zandkoekjeskleurige landschap dat op elk moment van de dag van kleur verandert. Je kunt er relaxen aan het zwembad of aan de bar en ’s avonds dineren in het restaurant, met schitterend uitzicht. 

DESERT LIFE De lodge ligt op zo’n 60 kilometer van de ingang van het bekende Sossusvlei, een kleivallei met hoge zandduinen. De lodge is perfect te bereiken tijdens een tocht door Namibië. Hier logeren doe je niet om de big five te zien, maar om – met een gids – het woestijnlandschap te verkennen per jeep, een dagtrip te maken naar de kleivallei, te voet te trekken over de bergpaden en te kijken naar de kleurenpracht: van diepgeel tot oranjerood wanneer de avond valt. Om je bij het diner te vergapen aan die intense sterrenkoepel. (DP)

CHECK-OUT Vanaf 170 euro per persoon, per nacht in volpension.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie