Freiform, Zuid-Tirol, Italië

Freiform is een architecturale hybride tussen een gastenverblijf en een natuurobservatieplek.

CHECK-IN Architect Martin Gruber ontwierp Freiform in 2020 naast zijn privéwoning als dé ultieme vakantieplek in de bergen. Freiform biedt een prachtig uitzicht op het Tinnetal en het wilde berglandschap van de Zuid-Tiroolse Alpen.Freiform is dé plek om het landschap in breedbeeldformaat te observeren.

Freiform is dé plek om het landschap in breedbeeldformaat te observeren.
Advertentie
Advertentie

GET A ROOM Volgens de architect is het huis een architecturale hybride tussen een gastenverblijf en een natuurobservatieplek. Freiform is niet groter dan 65 m², perfect voor twee, maar met vier kan het nog net. Het voelt erg ruimtelijk aan dankzij de grote ramen en het uitzicht op het dal. De organische, vloeiende vorm van het huis wordt extra benadrukt door de natuurlijke materialen zoals eik en loden (vilt). Een van de centrale punten is het keukenblok met een vrijdragende eettafel, de draaibare open haard en een dagbed dat met een gordijn kan worden afgesloten. De gezellige slaapkamer, gelegen tussen de badkamer en de living, biedt privacy, ondanks de open indeling van het huis. Mooi detail is dat Martin Gruber de koelkast opvult met lokale delicatessen voor een typische Tiroolse ‘Brotzeit’ (hapjes met brood) en een fles lokale wijn.

ALL SEASONS De architect ziet Freiform als een plaats om het landschap in breedbeeldformaat te observeren en te bekijken als een goeie film: soms een zomerse onweersbui, de kleuren van de herfst, de bloesems van de fruitbomen in de lente of het geluid van de wind en de eerste sneeuw.

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 340 euro per nacht voor het huis.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer