The Kumaon, Uttarakhand, India

The Kumaon ligt op 375 kilometer van New Delhi en wordt omarmd door de toppen van het Himalayagebergte en een eindeloze ongerepte natuur.

CHECK-IN Gelijk hadden de goden uit de legendes om zich hier te vestigen. The Kumaon ligt op 375 kilometer van New Delhi en wordt omarmd door de toppen van het Himalayagebergte en een eindeloze ongerepte natuur. Dit minimalistische aards paradijs werd in 2018 gebouwd op de kam van de Nanda Devi-berg, en is alleen bereikbaar via een steil pad. Een ideale opwarmer voor de vele nabije hiketrails, waarbij de route met de natuurlijke watervaldouche ertussenuit springt.

Advertentie
Advertentie

GET A ROOM De onbetwistbare hoofdrolspeler in dit sprookje is de natuur. Om die droomwereld intiem te houden vind je in The Kumaon slechts tien gastenkamers. Beperkt door de afgelegen locatie, werkten de architecten volledig ter plaatse. De aardetinten van lokaal gekapte stenen, van as gemaakte bakstenen en ambachtelijk vervaardigde meubels stralen dezelfde rust uit als de adembenemende vergezichten die je bewondert door de kamerhoge ramen.

MONDJE DICHT Je van verbazing opengevallen mond gesloten houden wordt misschien wel de grootste uitdaging. En dan vooral in het restaurant. Nog straffer dan de panorama’s in de slaapkamers en de lounge is de achtergrond waartegen de hoofdzakelijk macrobiotische, lokaal geïnspireerde gerechten worden geserveerd: een zwevende, over de vallei uitkijkende, structuur.

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 185 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer